ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ 24-25-26 Δεκεμβρίου 2021

      MH.T.E. 0933Ε60000096700

            Πρόγραμμα εκδρομής  ΙΩΑΝΝΙΝΑ 24-25-26 Δεκεμβρίου 2021

 

1η ημέρα: Παρασκευή   24/12/2021

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί και με τις απαραίτητες στάσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, άφιξη στα Ιωάννινα.

Πρώτη επίσκεψη στη περιοχή του Μπιζανίου όπου βρίσκεται το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Π. Βρέλλη.

Θα θαυμάσουμε από κοντά την συλλογή του μουσείου, όπου ο αείμνηστος καλλιτέχνης δημιούργησε με πολύ αγάπη και μεράκι.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης για μια περιήγηση στο κάστρο των Ιωαννίνων όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε, το Ασλάν τζαμί, (λαογραφικό μουσείο) το Ιτς Καλέ καθώς και το μοναδικό γλυπτό του Κ. Βαρώτσου που κοσμεί την πλατεία της παλαιάς πόλης.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εξ ιδίων σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά θα υπάρξει δυνατότητα για ρεβεγιόν και διασκέδαση(εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν).

Διανυκτέρευση. 

ημέρα: Σάββατο  25/12/2021

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση  για μια υπέροχη διαδρομή σε ένα τμήμα του Εθνικού δρυμού Βίκου- Αώου. Θα επισκεφτούμε τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής (Κόκκορη-Καλογερικό και Καπετάν Αρκούδα) καθώς επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα στο γραφικό χωριό Κήποι.

Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Μονοδέντρι για φαγητό. Προαιρετικά μπορούμε με μια μέτριας δυσκολίας πεζοπορική διαδρομή, να φτάσουμε στην Αγία Παρασκευή που χτίστηκε το 1412 και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στο φαράγγι του Βίκου. Το απόγευμα επιστρέφοντας στην πόλη των Ιωαννίνων θα κάνουμε μια στάση στο Πέραμα. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το Σπήλαιο με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες που δημιουργούν μια εκπληκτική εικόνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή  26/12/2021

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ομώνυμο νησάκι της λίμνης για να θαυμάσουμε τον παραδοσιακό οικισμό με τα λιθόστρωτα σοκάκια του, το μουσείο του Αλή πασά, να γευτούμε  τα τοπικά προϊόντα καθώς και να κάνουμε αγορές στα καταστήματα με τα αναρίθμητα είδη αργυροχρυσοχοΐας που υπάρχουν. 

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Μέτσοβο. Εκεί θα έχουμε χρόνο για φαγητό εξ ιδίων σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια. Προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε και το λαογραφικό μουσείο (πρώην οικία του Γ. Αβέρωφ) καθώς και την δημοτική πινακοθήκη. 

Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με την απαραίτητη στάση κατά την διάρκεια της διαδρομής, άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

 

                                                     

                                                                                        ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

Τιμή 135 € το άτομο και περιλαμβάνει :

-        Πολυτελές , σύγχρονο, λεωφορείο για τις μετακινήσεις

-        Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, στο ξενοδοχείο Palladion 3*

-        Συνοδός – ξεναγός του γραφείου μας

-        Ταξιδιωτική  ασφαλιστική κάλυψη, φ.π.α.    

-        Επιβάρυνση μονόκλινου +40€   

 

 

 

 

                             

     Επιστροφή

ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 162, 566 26 ΣΥΚΙΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΗΛ:2310 745833, 2310 622799 – FAX 2310 745811 – E-MAIL info@liotsistravel.gr