ΔΕΛΦΟΙ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ


 

ΔΕΛΦΟΙ-ΑΡΑΧΩΒΑΑΥΠΑΚΤΙΑ           3ΗΜΕΡΕΣ

 


ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΓΙΑ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με διάθεση εξαιρετική και  εκδρομική!!  Πρώτη στάση κάνουμε στο Ηρωικό Δίστομο που έμελλε να γίνει γνωστό και στα νεότερα  χρόνια εξαιτίας της μεγάλης σφαγής  από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10  Ιουνίου 1944. Η  σφαγή του Διστόμου έχει χαρακτηριστεί, ως η κορυφαία πράξη βαρβαρότητας  των Γερμανών στην Παγκόσμια Ιστορία. Με  ανάμεικτα συναισθήματα, επηρεασμένοι από το ιστορικό φορτίο της περιοχής αναχωρούμε για  την Μονή του Οσίου Λουκά το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα

!! Το μοναστήρι με τις  δύο μεγάλες εκκλησίες (το ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη,το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό τοπικό άγιο, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και γιατί η μορφή της τέχνης του θεωρείται πρότυπο για  τα βυζαντινά μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Τελικός μας προορισμός η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα και το πολυτελες ξενοδοχειο Anemolia 4* της γνωστής αλυσίδας Domotel. Για  να γνωρίσουμε την αυθεντική Αράχωβα, αξίζει να… παραστρατήσουμε λίγο από τον κεντρικό δρόμο και  να χαθούμε, χωρίς πυξίδα στα γραφικά καλντερίμια της ολλά από τα οποία απέκτησαν πρόσφατα οδοσήµανση). Εκεί  είναι που θα µυρίσουμε πιο  έντονα τον καπνό από τις  καμινάδες, το τσίπουρο από τα ρακοκάζανα και τις  ευωδιές από τις  λιχουδιές που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές στα σπιτικά τους…  Έτσι µόνο θα καταλάβουμε ότι, όσο κοσμοπολίτικη κι αν είναι η Αράχωβα, διατηρεί τηγνησιότητα ενός ελληνικού χωριού!

 

ημέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΙΤΕΑ, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ

Πρώτος μας σταθμός, η Ναύπακτος μια πόλη γεμάτη ιστορία που ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη της αμείωτο. Από τη ζωή στο γραφικό ενετικό λιμάνι μέχρι τα στενά σοκάκια… Θα  χαιρετήσουμε τον Μιγκέλ Θερβάντες (συγγραφέα του Δον Κιχώτη) που το άγαλμα του στο λιμάνι μας θυμίζει ότι συμμετείχε στην περίφημη ομώνυμη ναυμαχία και θα αναχωρήσουμε για το Γαλαξίδι. Χαρακτηρισμένος  ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Το λιμάνι του κουβαλά ακόμη την αίγλη από τις  εποχές που ήταν γεμάτο μπρατσέρες και  σκούνες. Στενά σοκάκια ανηφορίζουν από το λιμάνι στο εσωτερικό της πόλης και  βγάζουν σε καντούνια με φροντισμένα σπίτια,διατηρητέα αρχοντικά και  εντυπωσιακά καπετανόσπιτα με περίτεχνες βοτσαλωτές αυλές. Επόμενη στάση η Ιτέα, το μεγαλύτερο  λιμάνι του νομού Φωκίδος. Επιστρέφουμε το απόγευμα στην Αράχωβα για να απολαύσουμε τους χώρους του ξενοδοχείου μας και το φημισμένο χωριό.

 

ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχωρούμε. Πρώτη μας στάση οι Δελφοί με το περίφημο μαντείο. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, το σημείο που σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου. Για  πολλούς αιώνες αποτελούσαν πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο καθώς και σύμβολο της ενότητας του αρχαίου Ελληνισμού. Επόμενος μας σταθμός το Ηρωικό Χάνι  της Γραβιάς. Στις 8 Μαΐου 1821, σε ένα μικρό πλινθόχτιστο κτίσμα, το θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, οι  Έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη Ελλήνων επί  των τουρκικών δυνάμεων. Με αυτές τις  εικόνες απαράμιλλου ηρωισμού των προγόνων μας, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

 

Αναχ.

 

Ξενοδοχείο / Τοποθεσία

 

Διατροφή

 

Τιμή σε δίκλινο

 

Τιμή σε τρίκλινο

Τιμή παιδιού έως

12 ετ.

 

Τιμή σε Μονόκλ.

 

 

 

24/10

&

26/10

 

 

 

DOMOTEL ANEMOLIA MOUNTAIN RESORT 4*

 

 

 

 

Πρωινό

 

θέα βουνό

125

 

θέα κοιλάδα Δελφων

140

Executive

θέα κοιλάδα Δελφων

165

 

θέα βουνό

115

 

θέα κοιλάδα Δελφων

130

Executive

θέα κοιλάδα Δελφων

155

 

 

 

 

60

 

θέα βουνό

185

 

θέα κοιλάδα Δελφων

199

Executive

θέα κοιλάδα Δελφων

225

 

solo traveller (σε δωμάτιο με θέα στην κοιλάδατων Δελφών με τυχαίο συνταξιδιώτη του ιδίου φύλλου) : 13Επιστροφή

ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 162, 566 26 ΣΥΚΙΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΗΛ:2310 745833, 2310 622799 – FAX 2310 745811 – E-MAIL info@liotsistravel.gr