13/12/20 ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

MH.T.E. 0933Ε60000096700

 

 

Πρόγραμμα Φλώρινα – Πρέσπες 13/12/20


ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12/20

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00π.μ. από τη πλατεία Αριστοτέλους.

Περνώντας από Αμπελόκηπους – Εύοσμο και δια μέσου της  Εγνατίας άφιξη στην Φλώρινα (193χλμ). Η πόλη  γνώρισε έντονη πολιτιστική ανάπτυξη γύρω στο 1893, όταν έγινε η σιδηροδρομική της σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και η ακμή αυτή αντικατοπτρίζεται θαυμάσια στα εκλεκτικιστικά κτήρια των αρχών του 20ού αι. Στον πεζόδρομο της οδού Μελά μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας. Εμείς σας προτείνουμε προαιρετικά μια περιπατητική περιήγηση ξεκινώντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο, δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Σε ένα από τα παλιά κτήρια του σταθμού στεγάζεται η Πινακοθήκη, όπου εκτίθενται έργα Φλωριναίων δημιουργών. Από την οδό Ιωάννου Άρτη ξεκινά ο Σακουλέβας, το ποτάμι της Φλώρινας. Στην αριστερή πλευρά του ποταμού μπορείτε να θαυμάσετε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το σπίτι του Τέγου Σαπουντζή (ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης 1912), εργαστήρια δύο Φλωριναίων ζωγράφων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το σπίτι του Βογιατζή όπου γυρίστηκαν αρκετές σκηνές της ταινίας «ο Μελισσοκόμος». Απέναντι στέκει ακόμη το τριώροφο σπίτι του «Πέιου», ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά αρχοντικά της πόλης. Καταλήγοντας στην Πλατεία Δικαιοσύνης με τα περιποιημένα δημόσια κτήρια, τις εγκαταλειμμένες παλιές φυλακές και το τουρκικό λουτρό (χαμάμ).

Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι μέσου Βιτσίου για τις Πρέσπες (45χλμ.) με πρώτη επίσκεψη  την μεγάλη Πρέσπα και  τους Ψαράδες. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ΄ιδίων σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής. Σας προτείνουμε να μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την λίμνη προαιρετικά με σκάφος. Θα θαυμάσουμε από κοντά βραχογραφίες, ασκηταριά αλλά και σπάνια πουλιά. Θα δούμε επίσης το πιο βαθύ σημείο της λίμνης καθώς και το τριεθνές υδάτινο σύνορο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την μικρή Πρέσπα δια μέσου της πλωτής γέφυρας που ενώνει το μοναδικό νησάκι της λίμνης τον Άγιο Αχίλλειο με την στεριά. Στο νησί υπήρχε ρωμαϊκός και βυζαντινός οικισμός, ο οποίος σύμφωνα με επιγραφές που ανακαλύφθηκαν ταυτίζεται με την αρχαία πόλη Λύκη. Στο νησάκι υπάρχουν αρκετές Βυζαντινές εκκλησίες από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη  Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου , η οποία χρονολογείται από τα τέλη του 10ου αιώνα κτισμένη από τον τσάρο Σαμουήλ της Βουλγαρίας. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με την απαραίτητη στάση κατά την διάρκεια της διαδρομής άφιξη στην Θεσσαλονίκη (230χλμ.) το βράδυ.  

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

 

Τιμή 19 € το άτομο και περιλαμβάνει :

-        - Μεταφορά με πολυτελές  λεωφορείο

-        - Συνοδός ξεναγός του γραφείου μας

-        - Ασφάλεια και φ.π.α.

Δεν περιλαμβάνει :

- Την περιήγηση  με σκάφος στην λίμνη (5 €) το άτομο  

 

 
Επιστροφή

ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 162, 566 26 ΣΥΚΙΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΗΛ:2310 745833, 2310 622799 – FAX 2310 745811 – E-MAIL info@liotsistravel.gr