Εσωτερικό

20/12/20 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ              MH.T.E. 0933Ε60000096700

 

Πρόγραμμα Καστοριά- Νυμφαίο 20/12/2020

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12/2020

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:30π.μ. από Εύοσμο – Αμπελόκηπους πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της Εγνατίας οδού και κάνοντας την απαραίτητη στάση κατά την διάρκεια της διαδρομής άφιξη στην περιοχή της  Καστοριάς (191χλμ.) και την λίμνη Ορεστιάδα.

 Πρώτη επίσκεψη ο λιμναίος οικισμός Δισπηλιού, που  αποτελεί  για κάθε επισκέπτη έναν μοναδικό χώρο περιήγησης στο παρελθόν καθώς είναι το πρώτο υπαίθριο οικομουσείο της Ελλάδας, το οποίο αναπαριστά πιστά ένα σύνολο κατοικιών και µας δίνει χαρακτηριστικές εικόνες από τη ζωή των προγόνων µας, πριν από 7.500 χρόνια!

Συνεχίζουμε με μια διαδρομή στον παραλίμνιο δρόμο της λίμνης Ορεστιάδας, ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια με μια στάση στο σπήλαιο του δράκου, που είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σε όλη την Ευρώπη. Η απόκοσμη ομορφιά του προκαλεί αίσθηση όπου σε µια επισκέψιμη διαδρομή 300µ. το βλέµµα σας θα αιχμαλωτίσει ο πλούσιος διάκοσμος µε σταλακτίτες, σταλαγμίτες και λίμνες. Μετά το Σπήλαιο, συνεχίζουμε στην ίδια διαδρομή με μία επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισμένη το 1802 δίπλα στη λίμνη. Θα θαυμάσουμε  τις περίτεχνες νωπογραφίες ή φρεσκογραφίες  (affresco) του καθολικού καθώς και εκείνες στον εξωτερικό χώρο που απεικονίζουν αυτοκράτορες του Βυζαντίου και Αγίους. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ΄ιδίων . Σας προτείνουμε επίσης, μια περιπατητική περιήγηση στα λιθόστρωτα στενά της παλαιάς πόλης, με τα πανέμορφα αρχοντικά της.

Αργά το μεσημέρι αναχωρούμε για το όρος Βέρνο (Βίτσι) και σε υψόμετρο 1.350μ. θα επισκεφτούμε  ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης,  σύμφωνα με την UNESCO, τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου (61χλμ). Η ορεινή αυτή όαση, που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι, με τα πετρόχτιστα σπίτια  και τα λιθόστρωτα μονοπάτια , περικλείεται από ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δάσος οξιάς. Η συναρπαστική φύση που το περιβάλλει, σε συνδυασμό με το λαμπρό παρελθόν, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τον καθιστά έναν μοναδικό προορισμό. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη (179χλμ). 

                                                                                 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

 

Τιμή 18 € το άτομο και περιλαμβάνει :

-        - Μεταφορά με πολυτελές  λεωφορείο

-       -  Συνοδός ξεναγός του γραφείου μας

-        - Ασφάλεια και φ.π.α.

Δεν περιλαμβάνει :

 -Την επίσκεψη στο Δισπηλιό 3€ το άτομο

- Την επίσκεψη στο σπήλαιο του δράκου 4€  το άτομο  


ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 162, 566 26 ΣΥΚΙΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΗΛ:2310 745833, 2310 622799 – FAX 2310 745811 – E-MAIL info@liotsistravel.gr