Εσωτερικό

ΝΑΥΠΛΙΟ


ΝΑΥΠΛΙΟ-ΥΔΡΑ   

μέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ

Γεμάτοι προσμονή  για το ωραίο ταξίδι που πρόκειται να ακολουθήσει, αναχωρούμε το πρωί και μετά από κάποιες στάσειςφτάνουμε στις «Πολύχρυσες»  σύμφωνα με τον Όμηρο, Μυκήνες. Επί πολλούς αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι το επίθετο πολύχρυσες ήταν απλώς καλλωπιστικό, μέχρι που ο Ερρίκος Σλήμαν με το πείσμα που τον διέκρινε, ανακάλυψε σε λακκοειδείς τάφους στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, αμύθητους θησαυρούς από χρυσά κοσμήματα και  έδωσε στο επίθετο"Πολύχρυσες”, το πραγματικό του περιεχόμενο. Πολλά από τα κοσμήματα που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών, φιλοξενούνται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Στην ξενάγηση μας (και όχι σε μια απλή περιήγηση) θα δώσουμε την σημασία που πρέπει σε μια από τις από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις. Μετά την παρακμή της Κρήτης, οι Μυκήνες έγιναν το σπουδαιότερο κέντρο της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη ακμή της πόλης τοποθετείται χρονολογικά από το 1600 έως το 1100 π.Χ., γι’ αυτό και η περίοδος αυτή λέγεται Μυκηναϊκή. Εντυπωσιασμένοι αλλά και περήφανοι για την καταγωγή και την ιστορίας μας, αναχωρούμε για το Ναύπλιο, ή αλλιώς Ανάπλι. Η πρωτεύουσα του νοµού Αργολίδας συναρπάζει κάθε επισκέπτη το ίδιο έντονα είτε είναι η πρώτη είτε η νιοστή φορά που εισέρχεσαι στα… εδάφη του!  Τόσο στα στενά σοκάκια που φέρουν ονόματα από βασιλείς όσο και στις µεγαλοπρεπείς πλατείες και στις γραφικές συνοικίες µε τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, οι οποίες φέρνουν έναν αέρα Ιταλίας, θα ανακαλύψουμε πολλούς θησαυρούς! Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και γρήγορα για φαγητόΑν δεχτούμε ότι οι «ντόπιοι ξέρουν καλύτερα» θα σας προτείνουμε εκτός από παλιά πόλη να προτιμήσετε και τη νέα πόλη με τα εξαιρετικά μεζεδοπωλεία.

 

μέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!

Καλό πρωινό και  ξεκινάμε! Η περιήγησή μας ξεκινάει από την Πύλη της ξηράς,  η οποία αποτελούσε την είσοδο της πόλης από την ξηρά όταν το Ναύπλιο ήταν τειχισμένη καστροπολιτεία. Διασχίζοντας την οδό Παπανικολάου/Καποδιστρίου, η οποία την ίδια περίοδο ένωνε την πύλη της ξηράς με την πύλη της θάλασσας κατευθυνόμαστε στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Στην είσοδο της εκκλησίας δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας το 1831. Στη  συνέχεια της βόλτας μας βρίσκεται το Βουλευτικό,  το οποίο χτίστηκε ως τζαμί και απέκτησε τη σημερινή του ονομασία επειδή εντός του συνεδρίαζε η βουλή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Δίπλα στο βουλευτικό βρίσκεται η Πλατεία Συντάγματος, το κέντρο της πόλης του Ναυπλίου, η οποία είναι γεμάτη με σημαντικά κτίρια όπως το Τριανόν, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται για  πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά είχε χτιστεί ως τζαμί τον 16ο αιώνα, το ενετικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο και τα εξαίρετα νεοκλασικά κτίρια. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την πλατεία Φιλελλήνων για να δούμε το παραλιακό μέτωπο και να θαυμάσουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία του Ναυπλίου, το Μπούρτζι, φρούριο χτισμένο στο νησάκι που ελέγχει την είσοδο του λιμανιού της πόλης. Διασχίζοντας τα στενά του κάτω τμήματος της παλιάς πόλης κατευθυνόμαστε προς το Δημαρχείο του Ναυπλίου, ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο και  η περιήγησή μας τελειώνει εκεί που ξεκινήσαμε,  στην Πύλη της ξηράς. Μετά την περιήγησή μας στην παλιά πόλη μεταφερόμαστε  στο φρούριο του Παλαμηδίου, το αριστούργημα της βενετικής οχυρωματικής τέχνης του πρώιμου 18ου αιώνα. Οι Βενετοί με την κατασκευή του θέλησαν να εξασφαλίσουν μόνιμα την κατοχή του Ναυπλίου, κάτι  που δεν κατάφεραν καθώς λίγο μετά την κατασκευή του έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. Το Παλαμήδι εκτός από τους υπέροχους προμαχώνες, προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης του Ναυπλίου, της αργολικής πεδιάδας και του αργολικού κόλπου. Γνωρίζουμε πλέον την πόλη και θα είναι εύκολο και διασκεδαστικό να κάνουμε μια βόλτα στα γραφικά στενά.

 

μέρα: ΥΔΡΑ  - Η "ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Aφού πάρουμε το πρωινό μας, τι καλύτερο από μια κοντινή εκδρομή στη κοσμοπολίτικη Ύδρα! Το νησί των καπεταναίων και των καλλιτεχνών θα το λατρέψουμε για  τη κοσμοπολίτικη αύρα, την αρχιτεκτονική, την αρτίστικη ψυχή και την πλούσια ιστορία του. Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται το Αρχοντικό του Τοµπάζη (στεγάζει τη  Σχολή Καλών Τεχνών), το Ιστορικό Αρχείο -Mουσείο ανατολικά του λιµανιού και η Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού. Εννοείται  ότι δεν θα παραλείψουμε  να εξερευνήσουμε  και  τη  δεξιά πλευρά του λιµανιού µε τα Κανόνια  και  να βγάλουμε φωτογραφία

µπροστά στον ανεµόµυλο νωστός και ως «Μύλος της Λόρεν») και το άγαλµα µε απεικόνιση του θέµατος της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι». Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για  καφέ και φαγητό και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο Ναύπλιο.

 

4η μέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ  ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και  αναχωρούμε. Θα κάνουμε την πιο  σημαντική μας στάση στην Επίδαυρο. Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού. Το όνομα της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, που ήταν και  ήρωας της Επιδαύρου, τον Επίδαυρο, γιο  του Άργους και της Ευάδνης.  Ξακουστή σ’ όλη την Ελλάδα την έκανε το Ασκληπιείο της, ένα από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητας και φυσικά το αρχαίο θέατρο, έργο του αρχιτέκτονα Πολύκλειτου το οποίο παραμένει ακόμη αξεπέραστο ακόμη και  σήμερα σε ομορφιά και ακουστική. Είναι εκπληκτικό ότι ακόμη και  η εκπνοή του ηθοποιού φτάνει μέχρι την τελευταία σειρά! Οι περισσότεροι επισκέπτες φεύγουν από την Επίδαυρο έχοντας δει μόνο το θέατρο. Εμείς όμως θα κάνουμε μια  συναρπαστική βόλτα στο διεθνώς φημισμένο ιατρικό κέντρο της αρχαιότητας. Θα  δούμε το Καταγώγιο,  το μεγαλύτερο οικοδόμημα του Ασκληπιείου  και θα φανταστούμε ένα αρχαίο πεντάστερο ξενοδοχείο με 160  διαμερίσματα, όπου διέμεναν οι ασθενείς και οι συνοδοί τους. Θα  περιηγηθούμε στο Εστιατόριο, στα Λουτρά –στα οποία διακρίνονται ακόμη οιαρχαίοι νιπτήρες– και στη Θόλο, τον μυστηριακό χώρο λατρείας που στέγαζε την υπόγεια κατοικία του Ασκληπιού και μέχρι σήμερα θεωρείται το τελειότερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής. Με εξαιρετικές εντυπώσεις από ένα μοναδικό χώρο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ιστορικής σημασίας, συνεχίζουμε τον δρόμο της επιστροφής για  να φτάσουμε με ενδιάμεσες στάσεις στην πόλη μας.

 

 

Αναχ.

 

Ξενοδοχείο / Τοποθεσία

 

Διατροφή

Τιμή σε δίκλινο

Τιμή σε τρίκλινο

Τιμή παιδιού

Τιμή σε

Μονόκλ.

 

25/10

 

AGAMEMNON 3*

 

Πρωινό

 

165

 

149

75 ( Έως 10 ετ.)

120 (10-16  ετ.)

 

225

 

solo traveller (σε δωμάτιο με θέα στη  θάλασσα με τυχαίο συνταξιδιώτη του ιδίου φύλλου) : 165ε


                              

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310-745833


ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 162, 566 26 ΣΥΚΙΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΗΛ:2310 745833, 2310 622799 – FAX 2310 745811 – E-MAIL info@liotsistravel.gr